Welcome, visitor! [ Register | Login

$275,000.00

Tanah Lot Bangi Untuk Dijual. Freehold, Malay Reserved.

  • Street: Jalan Ayer Hitam
  • City: Bangi
  • State: Selangor
  • Country: Malaysia
  • Zip/Postal Code: 43650
  • Listed: August 29, 2013 6:15 pm
  • Expires: This ad has expired
Tanah Lot Bangi Untuk Dijual. Freehold, Malay Reserved. - Image 1Tanah Lot Bangi Untuk Dijual. Freehold, Malay Reserved. - Image 2

Description

Kepada yang berminat atau sedang planning untuk membeli rumah, saya syorkan untuk survey dulu harga tanah+kos untuk bina rumah berbanding beli rumah siap. Sebabnya beli tanah kemudian bina rumah, jauh lebih jimat dari beli rumah siap. Kalau beli tanah, boleh customate nak design macam mana. Boleh ada laman sendiri. Senang nak parking kereta, dan yang penting senang kalau nak buat kenduri-kendara.

Kalau berminat nak cari tanah area Bangi, ni ada lot yang sangat baik dan strategik serta murah berbanding harga yang dibuka oleh broker-broker tanah. Anda deal sendiri dengan Owner. Saya tolong iklankan sahaja kat sini. Tanah ni sesuai jugak kalau simpan untuk pelaburan. Tanah yang pernah saya iklankan dulu, cepat je orang dah beli. Tq mudah. Sebab lokasi tanah di sekitar Putrajaya ni memang tengah hot. Almaklum la, lagi 5 6 tahun lagi, belum tentu kita mampu memiliki tanah sekitar Putrajaya ni. Harga makin naik gila-gila. Berikut butiran tanah tersebut:-

Saiz Lot : 5500sf (tinggal 6 lot je kosong daripada 20lot)
Harga : RM50/sf (harga semasa: RM58/sf tanpa infrastruktur)
Total : RM275,000.00
Rezab : Malay – Freehold
Geran : Individu
Status : Bangunan Kediaman

Harga tanah sahaja – RM275,000.00
Owner ada sediakan pakej siap sekali dengan rumah RM570,000.00 (boleh combine loan sekali jalan je)

Spect rumah: Build-up 2000sft, 5Bilik 3Bilik Air. (Plan dan design akan di upload kemudian)

Berminat/Hubungi : 013-6273391 En. Wan

Infrastruktur disediakan:-
1. Jalan tar
2. Tiang TNB (sampai depan lot)
3. Paip Syabas (sampai depan lot)
4. Longkang
5. Paip bomba

Kedudukan Strategik:-
1. Berdekatan dengan Bandar Baru Bangi. – 10minit
2. Berdekatan dengan Bandar Baru Salak Tinggi. – 20minit
3. Berdekatan dengan KLIA – 30minit (ikut jalan jenderam)
4. Mudah untuk ke KL melalui Tol Bangi(PLUS). – sekitar 20minit
5. Berdekatan dengan Putrajaya (Gate1).- 5 minit
6. Berdekatan dengan Maktab Perguruan Islam Bangi – 1minit.
7. Dekat juga dengan UKM – sekitar 10 -15 minit.
9. Dekat dengan PKNS & Warta – Senang shoping barang dapur.
10. Harga bakal melonjak tinggi kerana lokasi bersebelahan Putrajaya.

Koordinat lokasi : 2.92968,101.746143 (sila copy paste ke googlemaps) Berikut di lampirkan salinan contoh geran, dan maps koordinat sebenar lokasi tanah.

Loan:-
Setiap lot tersebut, geran 1 nama. So, tak ada masalah kalau nak buat loan. Boleh buat loan government (Pinjaman Perumahan No.4), ataupun loan dengan bank. Di cadangkan loan Bank Islam cawangan Bangsar.

Untuk details yang lebih banyak, boleh la lawat blogspot saya wanshah87. Kat situ ada banyak lagi gambar site.

Sebarang pertanyaan atau berminat, bolehla berhubung dengan saya melalui call @ sms 013-6273391 – En. Wan

Listing ID: 39521f8f1136c86

Report problem

Processing your request, Please wait....

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.